LiQUiD bLoG - Piece of Mind

Arhívum - (2006. január)

31 január 2006

untitled feelings

29 január 2006

valid

- Márpedig itt rend lesz! - Gondolta a nagymama, és besöpörte a szart a szőnyeg alá...
Ilyen aspektusban végre valid css és xhtml kódot farigcsáltam, csak hogy szép és jó legyen minden, legalábbis majdnem. Majd egyszer a távoli jövőben updatelek, hogy még jobban közelítse meg a lehetséges határait, elvileg jó az alap böngészőkben... Ha mégsem akkor kommentben sikíts!

28 január 2006

soo pretty #12

A folytatás nem maradhat el:

http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Thalia_2ifa/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Veronica_pb6g/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Zoe_k7hs/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Susanna_no8t/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Veronika_6f4e/

Mindegyik sorozat szép és igényes, valamint felbontása is egész jó.

bullseye

Hatalmas felfedezés!
Utálom ezt a színt:
i hate you
Hát nem csúnya? Ugyehogyaz!

its early morning

Blue Eyes

27 január 2006

customize #2

Hogy kicsit visszatérjünk a témához, most egy gyors áttekintést mutatok a tapasztalataimról. Az uxtheme.dll patchelése sok problémától kímélhet meg minket, de persze vannak ilyen un. stílus telepítő förmedvények aka. StyleXP. Ehhez rengeteg internetről összevadászható alapanyag, sablon, ikon és mi egyéb létezik. Egy darabig én is ezzel szenvedtem, mert sokmindent gyorsan lehetett benne alakítgatni, és teljes egyéniséget szabhattunk "kedves" OS-ünknek. Legközelebb belinkelem az én jelenlegi megoldásomat, ami jobban tetszik, és megspórolhatunk egy plusz folyamatot.

Addigis pár nagyon szép háttérkép: http://www.socksoff.co.uk/walls01.html

lost

Egyre idegesítőbb, már-már annyira hogy elpattan egy szál és többet nem fogom várni a szerda estéket (mármint ezért biztosan nem)... a totális eseménytelenség mintapéldája, ahogy kakaslépésekben közelít egy szereplő történetének, gondolatainak a megértéséhez majd egyetlen röpke pillanat alatt egy gyors snitt és máris egy újabb történet közepébe csöppenünk. Az ember egy darabig mint egy kisgyerek, feszülten várja a meglepő fordulatokat és a hirtelen lecsapó, meghökkentő eseményeket, szinte gyönyörködik hogy milyen naiv is tud lenni. Örömét leli abban, hogy ezeket a foszlányokat egymás után láncolja és megérti egy-egy karakter viselkedésének az okát. Van, hogy csak egy apró mozzanat az egyén múltjában teljesen más fényben tünteti fel. Egyesek magabiztossága már-már sejtet valamiféle emberfeletti képességeket, míg mások ostobasága mindezt felülmúlja. De azért mindennek van határa, valami kis linearitásra szükség lenne, tény hogy a nézők pórázon tartására nézve ez kicsit enyhítené a köteléket, de engem személy szerint idegesít.

26 január 2006

Underworld: Evolution

Nahát túl vagyunk rajta, mármint az amerikai bemutatón, már majdnem egy hete és még mindig nincs semmi hír hogy mikor ér ide kis hazánkba ez a film... a szinopszis nem nyűgözött le igazán, de a stílus és a történelmi elemek nagyon bejönnek, az első rész után valami még ütősebbre számítok. A látvánnyal nem hiszem hogy gondok lennének, valamint a szereplők is a helyükön vannak, tehát most már csak arra kell várni, hogy végre eljusson idáig ez a film, hogy mindenki megtekinthesse aki kíváncsi rá.
Underworld Evolution

http://www.imdb.com/title/tt0401855/
http://www.sonypictures.com/movies/underworldevolution/
http://movies.yahoo.com/feature/underworldevolution.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Underworld:_Evolution

25 január 2006

soo pretty #11

Most így virradóra még kerüljön ide 4 db szexi cicás képsorozat linkje:

http://hosted.errotica-archives.com/hosted/215487/advert_55.php
http://hosted.errotica-archives.com/hosted/215487/advert_56.php
http://hosted.errotica-archives.com/hosted/215487/advert_57.php
http://hosted.errotica-archives.com/hosted/215487/advert_58.php

Mindenkinek nagyon szép napot!

customize #1

Ezt most csak azért, hogy lehessen mivel játszani, mert véleményem szerint, legyen bármennyire látványos dolog, a processzorterhelés és a memóriazabálás jellemzi a leginkább. Ez egy amolyan vizuális felturbózása az időnként túlságosan unalmas windows desktopnak. Készült hozzá ugyan aktív felület (Active Desktop fantázianévvel), de azzal közel sem szabhatjuk át olyannyira mint az itt bemutatott programmal.

Tehát ami már a bevezetőben elhangzott, egyetlen hatalmas hátulütője a dolognak a rendszer alapjárati terhelésének konstans +10-20%-os megnövelése. Természetesen a program választékosságával a használat rovására bonyolódik is, tehát a kezdetben ide-oda rakosgatós scriptek után már kicsit komolyabb paraméterezésekre és néhol egy-két saját kis turpisságra is szükség lehet. Na mielőtt még mindenki megunná, nekiesnék a további "részletes" leírásnak:

A Samurize programról van szó, melynek már van egy magyar közösségi oldala is itt. A program konfigok, amolyan sablonok alapján építi fel az asztal kinézetét, itt megadhatunk .vbs scripteket, spéci .dll -eket és szöveget, képet valamint különböző síkidomokat. Ezeknek mindnek tudjuk állítani többek között az átlátszóságát, árnyékát, színét, formáját, és még nagyon sok egyedi jellemzőiket. A határ szinte a csillagos ég. Én is próbálkoztam saját kis kreálmányokkal, majd mások már elkészített sablonjait farigcsáltam át a saját igényeimnek, de mindvégig idegesített az a tény, hogy amennyiben az "Asztal megjelenítése" opcióval próbáltam meg gyönyörködni a művemben, sajnos csalódnom kellett, mivel az szőrén-szálán eltűnt. Ezt az aprócska gixert figyelmen kívül hagyva nagyon szép és hasznos dolgokat lehet vele alkotni. Némi fenntartással és lemondással akár még állandósíthatjuk is a használatát, de a túlzsúfolt szerkezetű, másodperces frissítési intervallummal megadott alkalmatosságok elég szépen kiakaszthatják a processzort. A használattal kapcsolatos alap dolgokat mind a magyar és persze a hivatalos oldalon is megtalálhatjuk, tehát akkor ettől én most el is tekintek. Végezetül csak annyi, hogy egy próbát megér.

24 január 2006

keddi merengés

Hát az utazás csúszott mára. Időjárás hasonlóan zord maradt, tehát nincs menekülés, alá kell vetnem magam ezeknek a körülményeknek és teendőimen végre túlesni. Rengeteg dolog motoszkál most a fejemben, több dologról is írni szeretnék, de ezek más és más témába torkollanak, ezért természetesen több bejegyzésre vagyok kénytelen tagolni eme megnyilvánulásaimat. Tegnap egy olyan kritikát kaptam ami tulajdonképpen annyira nem lepett meg és nem is veszem bántásnak, mert a kritikust nagyon is jól ismerem és az Ő szemszögéből, felfogásából, etc. talán igaza is van.

Mégis akárhányszor végiggondolom, hogy kellene-e valamilyen formában változnom, mindig csak arra a következtetésre jutok, hogy NEM. Itt már korántsem az egóról van szó, ilyen vagyok és így is látom jól a dolgokat, emellett pedig így minden könnyebb. Nem kell mindenáron alkalmazkodnom, tehetem ezt szolidan a saját módomon is. Vagy tehetek mindenkinek egy szívességet... Itt persze megmutatkozik a makacs oldalam is, ami nagyon összhangban van az egész lényemmel, és innen egy pár nappal korábbi "kritikára" ugorhatunk, ami már kicsit jobban meglepett, mert ettől az embertől főleg nem vártam volna ilyen jellegű megnyilvánulást, és persze nem is éreztem (érzem) úgy, hogy igaza lenne. Tény, hogy makacs vagyok és vannak olyan meggyőződéseim, amiket nagyon nehéz lerombolni, megváltoztatni. A józan ész határain belül, rettenthetetlenül ki is állok ezek mellett, legyen bárki is a provokáló oldalon. Ez az egy személy lenne talán az, aki megcáfolná az egészet, hiszen Ő az aki az utóbbi időben a legtöbbet hatott rám, valamint úgy érzem ez a hatás kölcsönös. De még így sem érzem hogy igaza lenne!

22 január 2006

spare time

Pihenés!

Többnyire... Csináltam szép fejléceket és azt hiszem sikerült kitennem a legegyszerűbbet, de majd lesz szebb, csak még (már van vagy 30 féle elképzelés és 20 féle megvalósítás) kicsit próbálkoznom kell...

Szélcsend, nyugalom, tehát a környezeti tényezők úgy néz ki, hogy megfelelnek a minőségi munkához, szóval lassan de biztosan készülnek az új ficsörök, és megy a hegesztés PS-el...

Holnap utazom, kis időre, az út mindig unalmas, majd valahogy kibírom...

21 január 2006

soo pretty #10

És immáron 10. alkalommal linkelek be pár sorozatot.
Ezek relatíve válogatottak, tehát valamilyen szempontból megragadták a fantáziámat.
Nos hát akkor nem is húzom az időt:

http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48829/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48830/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48833/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48835/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48832/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48825/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48824/

20 január 2006

have some rest

heineken is good

Kell egy kis pihenés, úgy néz ki, több vizsga nincs hátra...

19 január 2006

soo pretty #9

Újabb cicás sorozatok.

http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Nelly/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Sonia/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Zuzana/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Raylene/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Pavlina/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Thalia/

18 január 2006

hardworker

Hát én is beléptem a Wikipédia szerkesztőségébe, el is kezdtem pár szócikkhez adatokat bányászgatni. Persze egyet már szerkesztgettem is, egyet pedig majd kibővítek, csak még formázgatnom kell a szöveget, hogy minden precízen kerüljön ki.


Amúgy.
Enemy down...

enemy at the gates

Izgalmas lesz... Mindenesetre halálos nyugalom van. Amolyan vihar előtti csend...
Meglátjuk mi lesz, más választás nem is nagyon maradt...

17 január 2006

hajnali kavalkád

Újabb érdekes gondolat... van ugye a víz amiről köztudott, hogy a forráspontja 100°C a fagyáspontja pedig 0°C. Ez eddig rendben is van, de ki gondolna bele egy olyan helyzetre amikor egy forrásban lévő vízzel teli edény tartalmát hirtelen egy nagyon hideg helyre juttatnánk másodpercek alatt. Hát igen, ezt maximum laboratóriumi környezetben szemléltethetnék, de hogy ez most hirtelen meg is cáfoljam lássuk a következő kis videót, ami talán egy kis rálátást ad a dologra:

http://youtu.be/zFj_i6HtebM

A videón a fentebb említett forró vízzel teli edény tartalmát a levegőbe öntik, ahol nagy felületen találkozik a szép hűvös(~ -40°C) Kanadai időjárással.

16 január 2006

end of monday

anetta keys emotional beauty

Valahogy a hétfők sosem jók számomra, ez a nap mondjuk elég vegyes érzésekkel volt teli. Talán már kicsit sikerült kilábalnom az aprócska depressziómból, emellett persze szó sincs arról hogy a problémák csak úgy elillantak volna, csak szimplán felülkerekedtem rajtuk, néhány pedig megoldódott.

Más.

http://www.exgfpics.com
Érdekes oldal, ex-barátnők nem éppen publikálás céljából készített képeit pakolhatjuk fel, ezzel úgymond még az utolsó rúgást mérve rájuk. Hát nem tudom. Szerény véleményem szerint ez nem éppen egy humánus/tisztességes megoldás. Bár az aktuális bejegyzéseket, illetve az ezt követő 3-4-et végigfutva nyugtázhattam, hogy nincs ismerős. Tehát ha belegondolunk hogy annak az esélye, hogy pont egy olyan csajt látunk itt viszont aki esetleg bárhonnan ismerős lenne, elég csekély. A képek minősége hagy némi kívánnivalót maga után, tehát még csak soft porn forrásnak sem javallanám.

tragic

tragique at the screen

Jelentem délen a helyzet változatlan, a hőmérséklet csökken, talán délebbre kellene csak menekülni, vagy a föld alá...
Végül is nem sok minden változott, alvásmegvonás érdekes hatással van rám, szinte új síkokon kezd el kommunikálni az elmém, lehet hogy csak zavarodottság, mindenesetre nem feltétlenül rossz. A hangulatomnál már amúgy sem lehet rosszabb. Ennek átvészelésére ismét csak a munkába temetkezhetek... kisebb megszakításokkal, amikor egy gondoskodó személy "karjába" vetem magam, ideiglenesen ez tisztába is teszi a helyzetem, de sajnos az állapot nem vált állandóra. Azt már meg sem merem említeni hogy hétfő van. Kitartás - suttogom magamban.

15 január 2006

sorry dude

Hát mindennek eljön az ideje, mindenkire rátör egy súlyos depressziós érzés, amikor úgy érzi ennél rosszabb már nem is lehet. Természetesen ilyenkor minden további csalódás, mint egy hatalmas kés, ejti a sebeket, és amikor már hatalmas vértócsában áll az ember, de még mindig csak az alagút végét várja, na az a legszörnyűbb. Senkinek sem kívánom ezt az érzést, még az ellenségeimnek sem (rég gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán vannak-e, illetve kik lennének azok, de gondolom biztos akad)!

Nem tartom magam gyenge jellemnek, nagyon ritkán (nem emlékszem) roskadok magamba, és bármilyen meglepő, most sem fogok... általános jelenség ilyenkor más dolgokba temetkezés, bármilyen kényszertevékenység, csak hogy ne is gondoljak a rossz dolgokra amik tornyosulnak és mindenáron árnyékot akarnak vetni a hangulatomra... ettől függetlenül a hangulatom siralmas, és akik igazán ismernek azok ezt észre is veszik. Ez is csak ideiglenes állapot, egy idő után már "szarok rá" stádium jön, ha a probléma nem menekül fejvesztve. Hát abszolút nem vagyok jól, de voltam már szarabbul is, szóval még jelentkezem, ha elvonultak a viharfelhők, de lehet hogy még a viharban is küldök s.o.s. jeleket.

Ψ

soo pretty #8

soo pretty #8

14 január 2006

ilyenek vagyunk

little beetle

waiting for spring

Tavaszra várva, kicsit hülyén hangzik így a tél közepe környékén. Habár én mindig decembert tekintettem a tél közepének a hó miatt (talán) és január-február már csak enyhe követője. Persze ilyenkor néha nagyobb a hideg, mint az évben bármikor máskor, mégis a tavasz előszele már megcsapja az orrunkat. Várom már a szép időt, amikor tiszta az ég, és a nappalok is hosszabbak. És a madarak! Az egész természet olyan kihalt most. Hiányoznak a madarak, akiket nyugodtan figyeltem mindig az ablakomon keresztül. És hallhattam őket, akárhányszor csak kitettem a lábam a szabadba. Ilyenkor kicsit hiányzik mindez, az ablakom is be van sötétítve, nem látom értelmét hogy a sivár tájat nézegessem egész nap, a redőny csak résnyire nyílik, a halovány fény miatt. VÁROM MÁR A TAVASZT!!!

springtime

13 január 2006

agybaj

Vajon mire lenne képes egy "gép" mármint egy számítógép(?) Természetesen mellőzve minden sci-fi-be illő futurisztikus elképzelést.
Csak szimplán egy olyan helyzetet , amiben egy kisebb kód (ami a dolgok mai állásában leginkább végtelenül hosszúnak fogható fel) képes lenne önmaga eljárásait teljesen dinamikus módon fejleszteni. De hogy mégse menjünk ennyire előre és még csak az AI-hoz se közelítsük a feltevésünket, csak egy szimpla folyamatot tekintsünk amiben egy munka lépéseinek sorozata van megvalósítva eljárások egymás után fűzésével, illetve ez megspékelve egy statisztikai modullal, aminek segítségével a gép kiértékelheti a végzett munka hatásfokát és ennek tekintetében finomhangolná az eljárásokat. Ez persze pozitív tevékenység, és talán kisebb fenntartásokkal akár már realizálható is. De mi történhetne egy olyan helyzetben amikor ez már bármilyen emberi behatás nélkül működne? Talán elérnénk egy optimális állapotot? Vagy a gép minden elképzelésünket felülmúlná?

Na jó, csak azt nem tudom miért gondolkodom az ilyeneken...
Így újra és újra végiggondolva elég ijesztőnek tűnik még csak a feltételezés is, hogy létezhet egy olyan kód ami egy hatalmas végtelen ciklusba foglalja azt a milliónyi eljárást és minden egyéb, a "józan emberi ész"-t megvalósító algoritmust amivel egy bármilyen primitív mesterséges intelligencia felépülhet.

12 január 2006

szabadság?

Szabadság!

Néha jó lenne, csak eltűnni, minden elől ami bánt és csak bonyolítja az életed. Néha az egész csak felesleges vergődésnek tűnik. Néha elég egy ölelés, hogy egy jó napod legyen. Néha ennyi sem jut, de "csüggedni sosem szabad" visszhangzik a szűk szobában. Néha csak ennyi kell...

11 január 2006

ilyen is van

Thats a day like...

Az unalom most már elszállt, "honvágy" vette át a helyét, meg persze fáradtság.
A mai nap elég fárasztó [volt].

wikipedia

Nos most akkor unalmamban implementálásra került a Wikipedia magyar virtuális Lexikon adatbázisa, amire többnyire nyugodtan támaszkodhatunk. A linkekre kattintva egyből bővebb leírást kapunk a dolgokról. Így játszi könnyedséggel tudhatunk meg különböző részleteket olyasmikről mint a Google, Microsoft vagy a(z) Unix.

10 január 2006

soo pretty #7

soo pretty #7

this day again

Még mindig változatlan a helyzet. Nem vagyok depressziós, csak egy kicsit nyomott a hangulatom, persze ez nem feltétlenül állandó helyzet, ha akarnék tennék ellene... sőt lehet hogy teszek is. Ma sem ettem túl sokat, ezen is változtatnom kellene. Így hát most akkor küldetés: hangulatjavítás

good day to die

Jól van, tehát akkor most dolgok átírva, minden megy. Nem ugrom ki a bőrömből, de hát ez van, ezt kell szeretni. Soha jobbat... avagy rosszabbat..

Fáradság nehezedik szemeimre, tehát most ezt nem fejteném ki bővebben. Legyen annyi elég, hogy kitalálok majd jobbat, szebbet hogy a saját lelki-békém is meglegyen.
Lehet már kommentálni is, tehát hajrá.

Alvás!

08 január 2006

új nap

A hiba még mindig a helyén van, de az élet azért nem áll meg. Azért nagyon remélem hogy hamarosan várható a javulás...

Elég komor ez a mai nap, mondom ezt annak ellenére, hogy nagyon jól kezdődött. Már sikerült némi élelmet is magamhoz vennem, ami csak tovább emeli ennek a napnak a fényét, de most mégis minden olyan sötét, olyan árnyékba bújt...
Próbálom kicsit áttörni ezt az árnyat!

Nice day, but there are some kind of worry...

07 január 2006

egy kis hiba

Egy ideig nem volt elérhető az oldal, most talán az, de a linkek nem jók szinte sehol :[

Mail ment a support-nak, remélem mihamarabb utánanéznek. Én már szinte mindent megpróbáltam, de sajnos semmi nem hozott eredményt. Bár a legérdekesebb az, hogy jó pár napig minden gond nélkül ment, majd egyik pillanatról a másikra elkezdte ontani az 500-as hibaoldalt a szerver...

A hiba forrása ismert, és az okát is sejtem, csak én ezekhez a beállításokhoz nem férhetek hozzá. Persze ez a hiba is hétvége előtt jött elő, így valószínű hogy csak a hét elején várható az esetleges javulás, addig ilyen formában elérhető lesz az oldal, de a linkek, az rss és egyéb nyalánkságok hibásak maradnak...

06 január 2006

soo pretty #6

soo pretty #6

Csak hogy a mai nap is jól kezdődjön...

05 január 2006

rizsa

Az itt az nem sok volt, részben azért is mert nem láttam értelmét, illetve nem is volt nagyon miről. Ez talán idővel változni fog, mert néha felgyülemlik annyi gondolat, amit már muszáj monitorra vetnem. Fáradt vagyok, ezért most megint nem merülnék bele a mai nap eseményeinek a feszegetésébe. Amúgy is, elég siralmas nap volt ez, de a panaszkodást inkább elnapolom egy hétfői napra.

Gyors témaváltással, térjünk is át vidámabb vizekre. Mai napon végigszambáztam a körülöttem tornyosuló blog-hegyeket és nyugtáznom kellett, hogy igencsak fel van adva a lecke ha ezek közül ki szeretnék emelkedni. Persze ha egyáltalán ez lenne a célom. Azért az mindenképp tetszik, hogy elég széles a skála. Sok egyediség tekint vissza ezeken az oldalakon és rengeteg színes egyéniség alkot az internetre piciny hazánkból. Persze ezeken a számomra igazán tetszetős oldalakon kívül, sajnos ezek többszöröse áll a rengeteg közepén, pár semmitmondó bejegyzéssel és kaotikus oldalszerkezettel. Hosszas megfontolás után, úgy gondolom, érdemes folytatnom, nem fogom feladni (mint legutóbb). Arról írok amiről szeretnék, és annyit amennyit jónak látok, törekszem az egyenes beszédre és az átlátható, esztétikus tálalásra.

UPDATE: Azért azt megígérhetem hogy a depresszív kategória sokáig üres marad.

soo pretty #5

soo pretty #5

Mai napra jöjjön egy kis apróság, lehet hogy sokan látták már, mert ez még mindig tavalyi sorozat(mint az eddigiek is többnyire), de talán ez kicsit nagyobb felbontású.



meglepi

Ma nehéz nap előtt állok... hamarosan nyugovóra is térek, de előtte még ezt megcsináltam:

Picike Henikémnek!

04 január 2006

soo pretty #4

soo pretty #4

miért liquid ?

Gondolom nem nagyon érti senki sem, hogy miért pont LiQUiD bLoG. Nem keveset törtem a fejem a néven, és nagyon sok cím felmerült, de egyik sem jellemezte volna igazán a tartalmat és önmagamat (szeretném megismerni önmagam - ValóságSHOW közhely No.1) ezért lett liquid aminek egyik jelentése változékony. Ezzel a téma többszínűségére utalok, és mellette a tisztaságra, amire mindig törekszem. Következésképp a tematika nemes egyszerűséggel válthat a komoly "énblog"-ból picsogó tiniblogba, majd akár IT szakmával kapcsolatos értekezések is megjelenhetnek, vagy amit éppen dob a gép...

pascal renoux

Más dolgom is lenne most, de ezt most találtam (lehet h már régebben is volt hozzá szerencsém).
Nagyon szép fotók. De hát nézd meg magad is:

http://pascalrenouxphoto.4ormat.com

draga kis Yxnnx

Hát igen!
Ma hajnalban tettem ki oldalra azt a kis 'Daily Hegre' bokszot és lám csak, a mai kép egyből belopta magát a szívembe, és ezt nem hagyhatom szó nélkül ezért szépen megörökítem.

szerda hajnal

EXPLICIT CONTENT BELOW

03 január 2006

google video

Sokakat idegesít, hogy ha valami érdekes videót találnak a http://video.google.com -on akkor azt nem tudja olyan egyszerűen leszedni, hogy esetleg később már saját gépén tudja offline módban mutogatni másoknak. Tehát erre mutatnék most egy megoldást ami talán sokaknak hasznára válhat:

http://feelingtea.com/decode/google/index.php
Ezen a szép kis oldalon megadva a videó eredeti linkjét, hamarosan felajánlja a letöltését.

Majd ezt követően a letöltött fájlt csak simán átnevezzük kedvünk szerint és .flv kiterjesztéssel jutalmazzuk.
Ezután már csak az itt található programot kell letöltenünk és ezzel már nézhetjük is:
http://www.snapfiles.com/get/flvplayer.html

soo pretty #3

soo pretty #3

új nap és újabb cicák*, most nem aprózom el.

* nem feltétlen a Felidae családjába tartozóakról van szó...

02 január 2006

google 2005

Google a laikusok szemszögéből nézve egy okos gépezet amit ha jól használunk akkor sok olyan dolgot megmutat amit máshogy nem találna meg egyszerűen az ember. Rengeteg időt spórolhatunk, ha egy hosszabb url begépelése helyett egyből egy frappáns keresőszócskával próbálkozunk, bízva abban hogy ennek egyedisége garantálja hogy az első 10 találatban benne legyen a hőn áhított oldal, s egy kattintással már böngészhetjük is. Emellett avatottabbak olyan dolgokra is felhasználhatják, mint fizetős oldalakról képek, videók vagy akár nem éppen publikus dokumentumok lehalászása. A fejlesztők persze megállíthatatlanul folytatják a birodalom építését, olyan nagy volumenű szolgáltatásokat indítanak útjára mint a http://gmail.google.com ami bár jelenleg csak meghívásos rendszerben hozzáférhető, mégis több ezer ember jut gigán felüli tárterülettel felruházott e-mail szolgáltatáshoz, és a júzerek száma rohamosan növekszik. Emellett béta státuszban lévő projektek között szerepelnek még:
http://maps.google.com , http://video.google.com , http://sms.google.com , http://news.google.com, http://scholar.google.com
...
illetve talán a legújabb a http://analytics.google.com amit egy nagyon profi, és egyedülálló weboldalstatisztikát készítő szolgáltatásnak kívánnak létrehozni, ez még egyenlőre csak szűk felhasználógárda részére elérhető. A nagyérdemű csak néhány képecskét és leírást olvashat a masináról.
Ez cseppet sem volt kimerítő körülírás a Goolge birodalomról, szinte órákig lehetne még sorolni az apróbb és hasznos kreálmányaikat, csak címszóként még említésre méltó a GoogleTalk, Picasa, GoogleToolbar, GoogleDesktop, GoogleEarth.

Szintén előnyére válik nemzetközisége hiszen a felülete szinte minden nyelven elérhető.
( http://www.google.com/language_tools )

És végül az elmúlt évből egy kis statisztikai egyveleg:
http://www.google.com/press/zeitgeist2005.html

soo pretty #2

soo pretty #2

Hétfő!

Hát akkor itt az ideje a folytatásnak.

01 január 2006

soo pretty #1

soo pretty #1

Hát akkor unaloműzés gyanánt útjára indul ez a rovat melynek folytatása várható. Sok-sok szép csaj van ezért a teljesség igényét picit hanyagolva próbálok itt mazsolázgatni.

first day

Nos igen, eljött az új év, hurrá meg minden egyéb... Sosem voltam az az ember, aki csak egyik pillanatról a másikra képes éles hangulatváltásokra, tehát még pár napnak el kell múlnia mire felfogom hogy miről is van szó... aztán megjegyezni hogy nem kétezer-öt, hanem kétezer-hat... mintha nem lenne az embernek így is elég gondja...

new-year-2006