LiQUiD bLoG - Piece of Mind

Arhívum - (2007. április)

26 április 2007

thursday dude

Így közelebb a hétvégéhez, hajlamos vagyok ellustulni, pedig lenne még pár dolgom ami nem tűr halasztást. Tegnap este is már megnéztem vagy 10 epizódot a helyszínelőkből (Las Vegas), ami nem kimondottan a kedvencem, de hát kapott egy esélyt, így most már a 2. évad közepéig el is jutottam alig pár nap alatt. Ma sincs sokkal több kedvem csinálni azt amit kéne, de ebéd után már muszáj lesz...

25 április 2007

soo pretty #29

soo pretty #29

14 április 2007

toffifee

Kaptam!

Szeretem :)

12 április 2007

soo pretty #28

soo pretty #28

szépnap

Alig közeledünk az ebédidőhöz, de én már most hulla vagyok, legszívesebben most offline, vagy legalább standby módba kapcsolnám magamat. Szobatársam még aktívan horkol 2 szólamban, én meg már voltam 2 órán is. Meg kajáltam majdnem, de ahhoz is lusta lennék hogy rágjak, nemhogy még valami ételt is kreáljak. Azért erőt veszek magamon és legalább egy májkrémes kenyeret magamba gyűrök. Tegnap csináltam ide jobbra ilyen időmérő vacakot, hogy mit mér azt nem nagyon kell szerintem magyarázni... ilyeneket hoz ki belőlem az unalom.

11 április 2007

freemail beta

freemail.hu beta
Haladjunk a korral. Már várható volt, hogy a freemailt is elvarázsolja a webkettes hype. Hát íme itt is van, kicsit suta még a mutatvány, ezért a béta valóban a helyén van a logó árnyékában. Tárhelyet szépen megnövelték 1 gigásra, ami az eddigi, alapesetben 25megás kis mappához képest egy méretes irattár, lehetőség van képek megosztására is, így még ha jól értelmezem akkor az ilyen jellegű csatolmányokat is szépen kispórolhatjuk az elküldendő dokumentumból.
Eddig sem voltam a freemail lelkes felhasználója, és még eztán sem valószínű hogy behódolok, mindenesetre fél szemmel követem a fejlesztéseket, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

10 április 2007

Taxi 4

TAXI 4
Bennem már az előző rész megtekintése után is kettős érzések munkálkodtak, hát azt a kínt most nem kellett újra átélnem. Ez más lett, nem mondanám hogy jó lett, de mindenképpen más kategóriába sorolnám. Ha jól számoltam, akkor mindösszesen 1 alkalommal még jót is nevettem, de túl nagy hatással ez a rész sem volt rám. Pár kék villogós Peugeot megint amortizálódik, Daniel még mindig süvít a taxijával, Petra (Emma Sjöberg) még mindig svéd és a magyar lányok számomra mindenképp szebbek, Emilien még mindig szerencsétlen, Gilbert pedig a tökéletes no comment kategória...

08 április 2007

kishazánk (nem!)

Francia TGV 574 km/h
Pár napos hír már, hogy a francia már eddig is népszerű TGV, újfent felállította a síneken haladó járművek sebességrekordját. Most nem mennék bele nagy számolgatásokba, mindenki már ránézésre is láthatja hogy ha a máv járművei, infrastruktúrája ennek akár a felére is képes lenne, akkor nem kellene minden utam előtt benyugtatóznom magam, hogy kibírjam az utat. Na de biztos mi másban vagyunk jók... hogy miben azon most hosszasan el kellene gondolkoznom, de inkább csak a túlélésre koncentrálok. És igen, ~574 km/óra az mindenképp szép teljesítmény.

04 április 2007

soo pretty #27

soo pretty #27

02 április 2007

sávszélesség


Legjobb pillanatotokban hátha eszetekbe jut, hogy mekkora sávszélességetek van!

1. Az emberi test 75 MB-nyi genetikai információt tartalmaz.
2. Egy spermium így 37.5 MB-ot
3. Egy milliliterben 100 millió spermium van.

Gondolatmenet:

Általánosságban egy alkalommal 2.25 ml-t lövünk ki 5 mp alatt.
Így a fütyi sávszélessége:
(37.5MB x 100M x 2,25)/5 =
(37.500.000 x 100.000.000 x 2.25)/5 =
1687500000000000

tehát: 1687,5 TeraByte/s


Kellemes adatátvitelt!

angry

Kicsit sem vagyok mérges, hogy úgy gondolták a podcasteknél nem lesz szükségem az mp3 fájlokra és bizonyára jóhiszeműen törölték azokat... hát segítünk rajta egy kicsit.

UPDATE: megoldva ;)

hajzat

Olyan művészien el tudom feküdni már a hajamat, hogy ideje lenne könnyíteni rajta egy picit. Az utóbbi 2 évben nem volt olyan, két egymást követő alkalom, hogy ugyanahhoz a fodrászhoz mentem volna. Így most megint csak itt a dilemma, hogy kihez is jelentkezzek be...