LiQUiD bLoG - Piece of Mind

Arhívum - (2014. január)

24 január 2014

spelk no2

Nem félek én már magamtól. Nem félek, s nem reszketek; állom tekintetét. Itt ül velem szemben, rezdületlen, s csak néz rendületlen, kegyetlen… kegyelem. S csupán szempillám rezdül néha, ahogy önmagamról magamra tekintek, s legyintek: áh! Nem bánt többé már. Éppen ideje volt már. Hát gyere ölelj át, öleld át önnön magad. S a szív megszakad. Belehasad… Miért? Mert már láttam, mit most először látok meg. Már volt hozzá szerencsém. Szerencséje őseimnek. A hőseimnek. A szeretteimnek szeretteimhez. Szerelmeimhez. Mert szerelmeim minden nap igazak és egyetlenek…
Kegyetlenek. Mert csak én akartam, ők meg hagyták. Ellenvetésük ellenem nem volt. Egy ideig… S aztán jő a hideg. Oly rideg. De nem. Nem szeretni fél az ember. Csalódni fél szeretteiben az ember. Fél a végétől, hogy kifacsarva, üresen, sebekkel telin egyedül marad. Pedig mindig is egyedül volt, van és lesz. Lehet van, ki fogja most kezed, de egyedül halsz meg. S addig is élj úgy, hogy majd mosollyal arcodon távozz innen, s mindenki sírjon amiért menned kell. Mert menned KELL!
Hisz sorsod beteljesedett, megcselekedted ami elrendeltetett neked. Helyes. Isten veled! Ősöm, hősöm a te véred folyik tovább bennem, s fog még ezer meg ezer gyermekemben. Eme nemes történelem… mert az igazság fáj! De fel is szabadít…
Hát ez van! S ha megkérdezik miért: szeretni valaki valamiért.

06 január 2014

lehet-e


Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra fácánra,
koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki,
kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba,
békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni,
tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?

04 január 2014

spelks in mind


Soha ne feledd el, ki is vagy, mert a világ biztosan nem fogja! Tedd ezt erősségeddé, s akkor sohasem lehet a gyengeséged. Viseld páncélként és sohasem használják majd arra, hogy ártsanak vele.
[Trónok harca, p66]



– Már az is elég baj, ha a halottak járkálnak – mondta Jonnak, miközben keresztülvágtak a falun. – Most a Vén Medve azt akarja, hogy beszéljenek is? Én mondom, abból semmi jó nem származik. És honnét tudjuk, hogy a csontok nem hazudnak-e? Miért tenne a halál egy embert őszintévé vagy akár okosabbá? A halottak valószínűleg unalmas fickók, tele fárasztó panaszokkal: a föld túl hideg, a sírkövem lehetne nagyobb is, neki miért jut több féreg, mint nekem…
[Királyok csatája, p205]



Az égbolt a horizonttól a zenitig kobaltkékre váltott, és a keleten emelkedő alacsony dombok mögött halvány arany- és rózsaszín derengés tűnt elő. Dany Missandei kezét fogta, együtt nézték a felkelő napot. A szürke téglák vörössé, sárgává, kékké, zölddé és narancssárgává váltak. A küzdővermeket vörös homokjuk vérző sebekké változtatta a szeme előtt. Kicsit odébb a Kegy Templomának aranykupolája csillogott, a falak mentén bronzcsillagok gyúltak, ahogy a nap fénye megérintette a tüskéket a Makulátlanok sisakján. A teraszon néhány lusta légy mozgolódott. A datolyafa ágai között csicseregni kezdett egy madár, majd még kettő csatlakozott hozzájuk. Dany félreszegte a fejét, hogy jobban hallja a dalukat, ám az ébredező város hangjai rövidesen elnyomták.
[Kardok vihara, p591]



Ott állt a móló végén, sápadtan és libabőrösen, minden ízében reszketett a hideg ködben. Tű mintha suttogott volna a kezében. A hegyes végével, mondta, és ne mondd el Sansának! A pengén ott volt Mikken jele. Ez csak egy kard. Ha kardra lesz szüksége, százat is talál a templom alatt. Tű amúgy is túl kicsi volt igazi kardnak, jóformán nem volt több játék fegyvernél. Ostoba kislány volt, amikor Jon készíttette neki.
– Ez csak egy kard – ismételte, ezúttal hangosan…
… de nem csak az volt.
Tű Robbot, Brant és Rickont jelentette, az anyját, az apját, még Sansát is. Tű Deres szürke falait és lakóinak nevetését jelentette. Tű volt a nyári hó, Öreg Nan meséi, a szívfa vörös leveleivel és ijesztő arcával, az üvegkertek meleg földillata, a szobája ablakának tábláin dörömbölő északi szél. Tű volt Havas Jon mosolya.
[Varjak lakomája, p376]



Nem csoda, hogy kétszer is száműzték, gondolta Tyrion. Ha lenne rá módom, én is azt tenném.Hideg, komor és mogorva ember, híján minden vidámságnak. És ezek még a jó tulajdonságai.
[Sárkányok tánca, p509]

02 január 2014

snowhere




01 január 2014

2014

2014