LiQUiD bLoG - Piece of Mind

Arhívum - (2006. február)

28 február 2006

rongy

Ismét egy szép nap, a felkeléssel enyhe problémáim voltak. Újfent kellemes ébresztőt kaptam, amint a fúró és flex muzsikája minden gond nélkül szűrődött be az ajtón, de ezek a papír falak amúgy sem jelenthettek nagy akadályt. A hűtőt megint csak kihúzták amit nem igazán értek, hogy miért pont mindig a miénket, hogy azután egy 30 méteres hosszabbítóval vigyék tovább, múltkor például nem is nagyon méltóztattak a munkájuk végeztével visszavarázsolni a csatit a helyére. Na ez egy kisebb árvizet eredményezett, nem is beszélve a belső tartalmak állapotáról. Szóval semmi gond, már megszokhatnánk igazán. Most végre csend és nyugalom, zuhany is kellemes volt és talán végre ki is pihentem magam, de lassan mennem kell, igen-igen, oda ki a hidegbe ismét, pedig már szívesebben mászkálnék kabát és egyéb terjedelmes ruhadarabok nélkül. Na de most útra fel...

27 február 2006

Ultraviolet

Ultraviolet
Hát itt van egy újabb 'dark' témakörbe sorolható film, amit alig 3 napja vetítettek a messzi tengerentúlon. Első ránézésre az Equilibrium avagy többek szerint "Mátrixklón" rendezőjeként felbukkanó Kurt Wimmer újabb koktéljáról van szó amit ismét a már meglévő akciófilmek jellemző motívumaiból szőtt, amolyan klisécsokor. Mindazonáltal Milla Jovovich főszereplése számomra már egyfajta pozitív színfoltja ennek a kissé Blade c. klasszikus hangulatát idéző filmnek. A lentebb linkelt trailer már talán sejtet valamit a film cselekményéből és talán kedvcsinálónak is megteszi, mivel a régebben megjelent amolyan félhivatalos betekintő sokkal messzebb járt a film történetétől. A szinopszis leírása szerint Violet(Milla Jovovich) célja a már szinte világuralomra törő 'Hemophages'-nek keresztelt embercsoport avagy szubkultúra győzelemre juttatása. Ezek a lények valójában genetikai módosulásokon átesett emberek akik mutáció következtében jelentősen megnövekedett erővel, gyorsasággal illetve intelligenciával lettek felvértezve. A hölgyemény egyik tulajdonsága többek között, hogy képes kaméleon módjára megváltoztatni a színét. A poént ha szeretném sem tudnám lelőni, ezért nem is erőlködöm tovább... Várjunk türelemmel és reménykedjünk, hogy még ebben az évben kis hazánkban is megjelenik.

LINKBOARD
http://www.imdb.com/title/tt0370032/
http://www.sonypictures.com/movies/ultraviolet/site/ /Hivatalos Oldal/
http://media.filmforce.ign.com/media/567/567715/vids_1.html /Trailerek/

soo pretty #18

Ohh, és ismét hétfő van :)

http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Adriana_f5vg/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Anetta_Keys_f5af/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Anita_Queen_f5dr/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Edita_f5op/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Dana_f5vd/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Bambi_f5dd/

back to normal

Talán kicsit végre sikerül visszatérnem az régi kerékvágásba, bár a hétköznapi problémáktól csak-csak nem tudok menekülni. Mindenesetre nyugtázhatom, hogy jól tartom magam. Eredeti koncepció miszerint észosztó blogot hozok itt létre, kicsit szétfoszlani tűnik, és még csak minimal techblog mivoltát sem sikerült kialakítani. Egyedüli pont ami még stimmel az a csajok kategória duzzasztása ahol hetente minimum 1 bejegyzés lát napvilágot. Ezt a hajtűkanyart most kicsit kiegyenesíteném, csak hát mély az a szakadék és kitudja mi lakozik a sötét fenekén...


Más...
Csoki-barna csajok jelentkezését várom. Mert minap felmerült egy téma, hogy mennyire meg tudja mozgatni a férfiak agyát egy kis egzotikum ;)

24 február 2006

chicken waste

e öröm e bodottá

Végül is felépült az új kinézet (un. layout) ami most egy darabig maradni is fog... remélem aránylag konvencionálisan helyes (avagy valid) is lett, de mindenesetre tetszik és ez a lényeg. Persze a későbbiekben még apróbb simítások becsúszhatnak... Ennek örömére most alvás, mert rövid az éjszaka, majd holnap hazazötyögés fél napos program lesz ;(

UPDATE:
Most kimenne még egy bejegyzés, de filesystem is not writable, szóval kicsit később mert fontos lenne az illusztráció feltöltése...
Mellesleg idegesítő már a sok database error meg hogy szaros localization setting sem váltja ki a hozzá fűzött reményeket. arrrrgh.

UPDATE v2:
Bejegyzéseket is jobban szeparálni kellene, illetve kategóriákat kiírni az aljára, me meg meg... DE HÁT MOST NEM FÉREK HOZZÁ!?... ahh marad az alvás (már amúgy is ideje lenne)

21 február 2006

soo pretty #17

Most megadom a módját... ugye mert nagy volt a kihagyás ;)

20 február 2006

silent

Jól esik egy kis csend... Zajlik minden változatlanul, csak a csend nyugtat meg... nem sokáig csak pár percig.

Persze a háttérben készülget valami amiről sem többet sem kevesebbet nem mondhatok...
Addig is mindenki kerülje a csirkéket és csak akkor nézzen RTL klubbot ha nem gyengék az idegei...

Jó éjt!

15 február 2006

soo pretty #16

Egy kis nyalánkság mára ;)

[sajnos már nem elérhető galériák]

http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Anetta_f3bb/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Bambi_f3mn/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Berkie_f3fg/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Adriana_f3rz/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Evita_f3tg/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Denisa_f3at/

[sajnos már nem elérhető galériák]

14 február 2006

like this day



Lover Undertaking Carnal Kisses and Yeses

valentine's day

valentin napja

13 február 2006

joreggelt

Jó reggelt!
Hétfő van vagy mi... (?)
Ezt a napot sokan utálják... én sem szívlelem túlságosan, de hát ez van, ezt kell szeretni... (nagyobb közhely nem is lehetne)
Ja és itt szunyókál mellettem akit tényleg szeretek, tehát így már minden más, lassan el is kellene másznom kajáért... holnap valentin nap, ez legyen akkor az előszele... A sok antiValentinnek pedig üzenném, hogy ha nekik csak nyűg ez a 'hype' akkor sem az a megoldás, hogy akiknek esetleg mégis jelent ez valamit, azokat nagy erőkkel fikázza... Nekem azért jelent egy keveset hisz szerelmes vagyok, persze nem folyatom rá a nyálam, de mégiscsak egy "hivatalos" alkalom a szerelmesek ünneplésére. Nah most balra el... izé jobbra, mert balra a fal!

11 február 2006

pihentek

Hát az utóbbi egy-másfél napban nem voltam túl termelékeny, most is csak felriadtam a bekapcsolva felejtett filmre (már megint). A Lost-ot néztem előtte, de azon elaludtam már 2-szer is... inkább "no comment" kategória számomra jelenleg, elég siralmas a történet vezetése... tényleg ideje lenne már tisztázniuk pár dolgot és nem húzni sok-sok részen keresztül. Egy darabig növeli a drámai hatást az efféle csepegtetés, de lassacskán kezd eluralkodni a rezisztencia és már senkit sem érdekel igazán az eredettörténet, inkább a jelenben tisztázódjon a helyzet.

Most a Jóbarátok teljes 2. évad pihent a lejátszási listában és a 14. epizód 12. perce körül van egy hatalmas félrefordítás (legalábbis nekem így rémlik, és a hiba okát is érteni vélem), mégpedig amikor Ross nagylelkűen (féltékenységében) elhessegeti a Rachelt ostromló palit, az első szava Rachelhez: "Isten hozott..." ami valószínű hogy eredetileg így hangzott: "You're welcome..." viszont ezt inkább egy szimpla "Szívesen"-nek kellett volna fordítani. De hát ezt még elnézhetjük, tekintve hogy a szinkron nagyon jól sikerült, a nyelvi csavarok (angol) miatt eltünedező poénok helyett pedig alkotnak – a magyar nyelv sokszínűségét igazolva – újakat, és bámulatos bravúrokkal mentenek meg párat az eredeti nyomán. A beszédhangok is elég jól el lettek találva és ezzel együtt a színészek is jól megszemélyesítik a karaktereiket. Összességében szerintem még mindig ez a no.1 sorozat, ha kicsit kukacoskodunk akkor hozzáfűzhetjük, hogy a humor kategóriában értve.

Ha egy kis rálátást szeretnénk az aktuális sorozatok palettájára akkor ajánlanám ez az oldalt (kritikák, hírek, érdekességek):
http://sorozatjunkie.hu

09 február 2006

disorganised

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor az ember keres valami szoftvert és/vagy valamiféle megoldást egy problémára/feladatra, és egyik helyről a másikra kerül átirányításra, majd a 3 óra keresgélést megkoronázandó természetesen zsákutcába jut. Merthogy az adott bináris gyönyörűséget használhatóságig nem sikerült kihegyezni, vagy netán mégis, de akkor sehonnan sem lehet letölteni, de az is szép helyzet amikor sikerül letölteni, de trial, demo és hasonló békjóival szerencsétlent még csak annyira sem tudom működésre bírni, hogy eldöntsem, egyáltalán kell-e ez nekem...

Rémálom... Harakiri... mi egyéb.

Végső elkeseredésében az ember már arra vetemedik hogy megírja maga ügyesen, vagy alternatív megoldásként nyakatekert módon megvalósítja - egy kötegelt vagy monoton rutinfeladat megoldása érdekében ugye egy sebtiben megkomponált script is megfelelő lehet (amire adott esetben az alkotó sem büszke). Most konkrétan a problémára keresett 3 megoldás közül egy sem működött, végső elkeseredésben viszont egy negyediket - kellemes csalódásként - siker koronázta. Innen már csak egy lépés volt az elhatározás, hogy elkövetkezendő időben minden saját és mások által fejlesztett alkalmazást / scriptet / leírást szépen dokumentálok (saját örömömre, illetve talán publikálható formában is).

A saját projektjeimet is szépen lezárom, ha félkész és használhatatlan akkor kap szépen egy törlést, és nem fog vigyorogni a 'temp' könyvtár legmélyebb bugyraiban. Ami használható azt pedig kipofozom és szépen kategorizálom...

07 február 2006

soo pretty #15

Nehogy langyosodjon a levegő:

http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/49844/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/49845/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/49846/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/49847/

educational

aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgh

06 február 2006

soo pretty #14

Még hétfőre egy kis nyalánkság...

http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Marketa_f2bg/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Jana_f2tg/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Jennifer_Morgan_f2jk/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Lucie_f2kl/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Kelly_f2bh/
http://www.mc-nudes.com/fhg_2006/Nicole_f2az/

05 február 2006

good feelings

Love you Henike!

04 február 2006

bye bitch

Előfordul hogy már annyira idegesít, hogy bármit megtennél, csak hogy egy kis levegőhöz juss. Többnyire meg lehet oldani egy beszélgetéssel, hogy az apró súrlódásokból ne legyen nagyobb balhé. Másik véglet amikor már csak tapintatos elválás az egyetlen kiút...
Hát erre adnék néhány iránymutató megoldást.

02 február 2006

gigászi csata

"Adsense nélkül elvan a világ, Talk meg Video nélkül elvan a világ, de a Google keresője nélküli káoszt még csak elképzelni sem tudja a világ - az nem lufipukkanás, az apokalipszis."

Index.hu

Hát igen, még a legnagyobbakkal is megesik...

01 február 2006

soo pretty #13

Hónap első napjára még ezt gyorsan betűzném ide...
Persze hogy majd jól induljon a reggel:

http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48838/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48839/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48840/
http://hosted.met-art.com/generated_gallery/459416/48841/